Диетолог: Френската закуска води до натрупване на мазнини

0
Съчетанието на две определени храни за закуска от гледна точка на диетологията е неправилно
Съчетанието на две определени храни за закуска от гледна точка на диетологията е неправилно

Съчетанието на две определени храни за закуска от гледна точка на диетологията е неправилно

Редовната консумация на традиционната френска закуска - кроасан с кафе, води до натрупване на мазнини, заяви пред радио „Спутник“ диетологът Марина Копитко.

Съчетанието на тези две храни от гледна точка на диетологията е неправилно, отбеляза тя и подчерта, че при редовната им консумация се натрупват мазнини.

Кроасаните се приготвят от най-висококачествено брашно. Освен калории, въглехидрати и наситени мазнини, в него няма нищо друго. Процентът на протеините в него е много малък и почти няма витамини, минерали и фибри", обясни диетологът, цитиран от "Вести".

Лекарят определи кроасана като небалансиран продукт с високо съдържание на въглехидрати и калории и призова той да бъде заменен с хляб от пълнозърнесто брашно, който е по-богат на здравословни елементи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари