Диана Русинова: Автобусите, влизащи от Турция, не подлежат на никакъв контрол

0
Минават митническа проверка, но се ползват за карго превози
Минават митническа проверка, но се ползват за карго превози Снимка: bTV

Според нея автомобилът, който е спрял край пътя и в който автобусът се удря, е бил спрял неправилно

„Канавките на пътя са почистени от АПИ, а пътят е в ремонт. Това е причината да няма маркировка на пътя между Велико Търново и Русе“.

Това заяви в ефира на „Тази неделя“ по bTV Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в България.

„Подобни тежки пътни инциденти с претоварени автобуси стават през нощта, защото контролният орган ДАИ има работно време, а през нощта няма контрол. Нормално ли е контролиращият орган в България да има контролно време?“, добави тя.

„Автобусите, влизащи от Турция, не подлежат на контрол. Минават митническа проверка, но се ползват за карго превози. Имат изменение на конструкцията. 50-местен автобус може да вози до 17 тона, а те возят над 20 тона. Когато теглото на автобуса е над 20 тона, то не се разпределя правилно“, посочи Русинова.

Според нея автомобилът, който е спрял край пътя и в който автобусът се удря, е бил спрял неправилно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Само АПИ ли спят нощем?!?
    Въпрос към шефа на "Пътна полиция" в Русе - Главен инспектор Михаил Манов: - Какво се случва ВСЯКА ВЕЧЕР по улиците на Русе и има ли НЯКАКЪВ КОНТРОЛ? - Установени ли са СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ с пистови мотори по улиците на Русе, които ВСЯКА НОЩ безчинстват из града? - Кой носи ОТГОВОРНОСТ за случващото се от години с пистови мотори ВСЯКА ЛЯТНА НОЩ по улиците на Русе? - Има ли някаква връзка между "състезателите" и контролните органи? - Има ли камери за наблюдение, КОЙ ги наблюдава и какво се случва с резултатите от наблюдението? Или, с една дума - има ли пилот в самолета, или нощем слагаме тапите в ушите и спим спокойно? Като данъкоплатци и работещи все още в Русе имаме право да знаем!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари