Деца садисти избодоха очите на малки котета

1
Деца садисти избодоха очите на малки котета
Деца избодоха очите на малки котета по време на игра в Габрово, пише "Монитор". За ужасяващата жестокост разказа Валерия Марчева, председател на местното Дружество за защита на животните. Малките садисти били на възраст около 10-11 години и преди три дни си играели в междублоковото пространство на ул. "Чумерна" в кв. Голо бърдо. Край тях се завъртели 4-5 малки бездомни и гладни котета, които търсели храна. Децата хванали животинките и започнали да ги дърпат и мачкат. След това по идея на някое от тях, им изболи очите с клечка.

Свидетели на случилото се станали две възрастни жени от съседния блок, които се намесили, прогонили малките изверги и подали сигнал в Дружеството за защита на животните. Когато природозащитничката Валерия Марчева пристигнала н мястото на инцидента обаче, слепите котенца били изчезнали. "Когато получих сигнала се свързах с ветеринарен лекар, който каза, че за съжаление, животните няма да могат да се лекуват и ще трябва да се евтаназират. Отидох да ги прибера, но тях вече ги нямаше. Сигурно котката ги беше отвела или пък децата, а може би и техните родители, се бяха върнали и ги бяха доубили и изхвърлили, за да няма доказателство за извършеното престъпление", заяви Марчева.

Тя разказа още, че в Габрово отношението към бездомните кучета и котки било страшно. Хората масово ги избивали - тровели ги, блъскали ги с колите на улицата, трепели ги с камъни и дървета, стреляли по тях с въздушно оръжие от балконите. "Недоумявам каква е тази човешка жестокост. Бездомните животни не са агресивни, нито са болни от бяс, та да трябва да бъдат умъртвени. Към тях също трябва хуманно отношение и грижи, които са предвидени и в Закона за защита на животните.

Към общината има приют, в който обаче животните само се кастрират, обезпаразитяват и отново се пускат на улицата. В Габрово има две дружества за защита на животните. С колегите искахме от общината да ни отпуснат пари, за да направим наш приют, но не ни дадоха", обясни природозащитничката.

Тя се оплака, че заради това, че защитава бездомните животни, ежедневно е обект на заплахи и закани. "Моята предшественичка, д-р Йорданка Цачева два пъти е била нападана и заплашвана да спре да се занимава с "помиярите". На мен също много пъти са ми казвали, че ще си изям боя. За да не бъда пребита, винаги си нося спрей в чантата", разказа природозащитничката.

Самата Валерия Марчева защитава бездомните животни не само на думи, но и на дела. Дома си в края на Габрово тя е превърнала в приют, в който изцяло със собствени средства отглежда 20 кучета и 22 котки.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари