Деца подпалиха бракуван автомобил в Русе

0
Деца подпалиха бракуван автомобил в Русе
Снимка: Дарик

За три пожара на територията на гр. Русе съобщават от ОД на МВР за изминалия ден.

Вчера в 13,27 часа е получен сигнал за пожар в жилищен апартамент в гр. Русе, кв. „Дружба 3”. Изпратени са два противопожарни екипа, при пристигането на които е установено, че пожарът е предизвикан от забравен включен фритюрник в остъклена тераса на жилището.

В една от стаите на апартамента се е намирала болна жена, съпруга на собственика, която е с прекаран инсулт. Същата е прегледана от медицински екип, не е пострадала при пожара. Пожарът е ликвидиран до 14,15 часа от огнеборците.

Отново вчера, за времето от 20,48 до 21,20 часа, служителите на русенската пожарна са изпратени на сигнал за пожар на лек автомобил в гр. Русе, ул. "Княз А. Дондуков-Корсаков". При пристигане на място е установено, че гори бракуван лек автомобил „Лада 1200”.

По информация от съседи, преди пожара са забелязани деца да си играят с огън около автомобила.

Няма засегнати други обекти в съседство с горящия автомобил.

В 21,50 часа пак вчера е получен сигнал за пожар в коминно тяло на жилищна сграда - къща в гр. Русе, ул. "Лом". Изпратеният противопожарен екип от Първа РСПБЗН-Русе е установил, че пожарът е предизвикан от запалени сажди в коминното тяло, непочистено своевременно от наемателя на имота.

Източник: МВР - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари