Детска визита в Районен съд - Русе

3

Децата се разходиха из Съдебната палата и проведоха среща със съдия Велизар Бойчев

Лятна визита в Районен съдРусе направиха възпитаниците на частна занималня „Щура къщура“. Децата се разходиха из Съдебната палата и проведоха среща със съдия Велизар Бойчев.

В началото на посещението бяха запознати с правилата за влизане и поведение в съдебните сгради. Сами се убедиха, че всеки опит за влизане в съда с непозволени предмети бива предотвратяван от органите на съдебната охрана, чиято важна функция е да следи за реда и сигурността в сградата на Темида. В съдебна зала № 1 научиха за символите там, за съдийската тога и за мястото на всеки участник в един съдебен процес. Съдия Бойчев им обясни различните видове наказания, които се налагат на подсъдимите, както и ролята на съдебните заседатели. Той отговори на достъпен език на многобройните им въпроси, които не спираха и след края на предвиденото за срещата време. Децата разгледаха и Мраморната зала, която ги впечатли с внушителния си вид и цветните стъклописи.  

Опознавателният час по право за най-малките в Русенския районен съд завърши с пожелания за щастливо лято и много снимки за спомен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Мунчо
    За корупцията може да ги светне Николайчо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари