Детска градина "Пролет" и училище "Иван Вазов" представиха изкуството на комикса

0

Два културно-образователни модула, посветени на комикса,  се проведоха в ЦДГ „Пролет“ и ОУ „Иван Вазов“ в Русе.

В тях се включиха над 60 деца от двете учебни заведения, които чрез иновативни арт-практики подкрепиха  посланието „Учи и се забавлявай”. 

Заниманията се проведоха в рамките на проект „Ролята на обществените библиотеки в устойчивото развитие на нови публики“, който Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата.

 Партньори при реализирането на проекта са ЦДГПролет“ и ОУИван Вазов“.

По време на ситуациите в детската градина децата твориха с помощта на екип от учители, под ръководството на директора Стоян Стоянов. Малчуганите изработиха комиксови балони, в които вписаха измисления от тях диалог между различни герои и предмети.

По време на работния процес те използваха разнообразни изобразителни материали и техники. Така творбите им разчупиха рамките на традиционното и преминаха в иновативните полета на изкуството на комикса.

Интересни бяха заниманията, посветени на комикса, и в училище „Иван Вазов“. В часовете по изобразително изкуство учениците от трети до седми клас създадоха свои оригинални комикси.

Под ръководството на преподавателя Валентин Георгиев те се запознаха с историята на комикса и основните елементи на това изкуство.

Така, чрез проведените занятия, успешно се осъществи идеята на проекта да бъдат реализирани иновативни културно-образователни дейности в подкрепа мисията на Русенската библиотека за трайно развитие на вкусове, предпочитания и нагласи за деца и младежи и насърчаване на активното им участие в творческия процес за създаване на комикс като форма на съвременно изкуство. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари