Децата окупираха района на Пантеона

0
Зимата показа и добрата си страна – детски смях огласява пързалките в Русе
Зимата показа и добрата си страна – детски смях огласява пързалките в Русе

В Южна Българи и София снегът вече се стопи, но в северната част на страната студът продължава да създава проблеми.

Заради поледица тази сутрин за повече от 3 часа беше спряно движението на всички автомобили по републиканските пътища в област Силистра, както и по пътя в посока Русе.

Леденият дъжд предизвика обледяване и на русенските улиците. Зимата обаче показа и добрата си страна – детски смях от сутринта огласява пързалките, които се появиха на много места в Русе и района.

Десетки русенски деца вече няколко дни окупират района на Пантеона на възрожденците. На импровизираната пързалка се носи весела глъч и забавлението расте с броя на малчуганите.

Аделина Могилска: Много исках да падне сняг, за да отида на пързалката.

Пързалката на хижаПриста” е за по-напреднали – наклонът е по-голям и трасето е по-дълго, но смелчаци не липсват, а пособията за спускане са най-разнообразни.

Симона Стоилова: Страшно е, но трябва да преборим страха. Мартина Денкова: Спускаме се по леда и ако можем, се целим с топки.

В екстремното забавление се спускат и родители, а камерата на БНТ видя, че и на домашните любимци не са им чужди емоциите от пързалянето.

Георги Стоилов: Преживяването е много яко, особено когато се спуснем по леда. Приятно е, забавление за цялото семейство.

След ден само децата отново ще са на училище, а скоро след това ще се стопи и снегът, но пък ще остане хубав спомен от зимата.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари