Деца застават до пилотите от Формула 1

0
Компанията реши да не разчита повече на сексапилните девойки, които рекламираха спонсорите на надпреварата
Компанията реши да не разчита повече на сексапилните девойки, които рекламираха спонсорите на надпреварата

Красивите модели, които съпровождаха пилотите от Формула 1 в стартовата решетка преди състезанията, ще бъдат заменени от... деца.

Това обявиха собствениците на състезанието "Либърти груп", съобщи btv.bg.

След широка дискусия компанията реши да не разчита повече на сексапилните девойки, които рекламираха спонсорите на надпреварата. Вместо това до пилотите от новия сезон ще застанат деца, които мечтаят един ден да станат пилоти

Те ще бъдат избирани от местните автомобилни клубове и ще имат уникалната възможност да се докоснат до своите идоли минути преди старта на състезанието. Инициативата се нарича "Деца на стартовата решетка".

"Това ще бъде невероятно за всяко дете. Представете си момента, в който то застава до своя идол и може да се докосне до него. Те ще видят как най-добрите пилоти в света се подготвят за старт", каза изпълнителният директор Шон Брачис.

Това ще мотивира повече млади хора да се захванат с моторни спортове. Мярката засяга както Формула 1, така и Формула 2 и GP3.

"Искаме да дадем шанс на нашите млади таланти да се докоснат до най-добрите. Мисля, че така ще отгледаме собствени нови шампиони, защото всеки младеж мечтае да се състезава на най-високо ниво", добавят организаторите.

Мярката да бъдат премахнати красавиците беше окончателно взета преди седмица. Според "Либърти груп" подобно използване на женската красота не отговаря на "ценностите на зрителите и почитателите на Формула 1".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари