Деца от Бяла станаха „бързи герои“

1

Малчуганите от подготвителна група „Мечо пух“ посетиха обновения спешен център към МБАЛ „Юлия Вревска“

Децата от четвърта подготвителна група „Мечо Пух“ при Детска градина „Стадиона“ – Бяла влязоха в ролята на „бързите герои“ на българското здравеопазване – спешните медици.

По инициатива на педагогическия екип, родителите на децата от групата се включват в националната здравнообразователна програма „БЪРЗИ герои 112“. Тя има за цел да улови енергията и ентусиазма на подрастващите, научавайки ги да разпознават първите симптоми на инсулт и в случай на необходимост да имат правилна реакция, съобщават от Община Бяла.

Статистиката сочи, че ако се окаже навременна помощ, има 90% шанс инсултът да се преживее без последици. Затова е важно още от ранна възраст дечицата и техните семейства да станат част от тази благородна кауза.

Малчуганите от ДГ „Стадиона“ посетиха обновения и съвременен спешен център към МБАЛ „Юлия Вревска“ – Бяла. Там те се запознаха с работата на парамедиците, видяха къде се получават обажданията при спешни случаи, качиха се в линейка и се запознаха с Димитър Димитров – управител на болницата. Събитието беше уважено и от заместник-кмета на Община Бяла Евгени Димов.

Всички деца и учители отправиха огромната си благодарност към Димитър Димитров и целия екип на здравното заведение за усърдната им работа и за безбройните спасени животи. За финал ги поздравиха със стихотворението „Аз съм българче“.

Управителят на болницата направи една чудесна изненада за цялата група „Мечо Пух“ – голям смарт телевизор, с който обучението да е по-забавно, а времето за почивка – още по-приятно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари