Деца намериха пари и ги върнаха на притежателката им

0
Благодарната жена наградили трите момичета
Благодарната жена наградили трите момичета Снимка: Нора Йоцова

Деца от 4 клас на ОУ "Иван Вазов" във Видин намериха пари и ги върнаха на притежателя им.

Няколко дни след загубата, собственичката на парите- родител на ученик от училището, ги е потърсила и много се зарадвала на благородния жест на децата, разказват от учебното заведение.

Ана, Александрина и Мартина от 4 "б" клас са намерили парите, трицифрена сума, в двора на училището, които предават на учителката си, пише БНР.

Ето какво разказват момичетата за случилото се:

"Играхме си в двора и просто погледнахме, че на земята има някаква сума пари. И веднага ги взехме и ги занесохме на госпожата по занималнята... След няколко дни дойде притежателката им и ни почерпи с лакомства и ни дари с малки подаръчета... Всички ни казаха, че сме постъпили правилно и че това е правилното нещо..."

За доблестната си постъпка ученичките са получили награди от ръководството на училището и сувенири и лакомства от майката, които са споделили със своите съученици.

"Поздравления за постъпката на нашите ученици. Смятам, че това е правилната и нормална постъпка, с оглед на това, което ние ги възпитаваме и учим всеки ден и всеки час, че трябва да бъдат честни, добронамерени, толерантни и че всяка вещ, която не е тяхна, трябва да бъде върната. Гордеем се с тях", така определи постъпката им директорът на ОУ "Иван Вазов" Пролетка Цветкова.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари