Детелина Василева остава в ареста за убийството на мъж в Мламолово

0
Тялото на 62-годишния Пламен Йонев бе открито на 9 ноември
Тялото на 62-годишния Пламен Йонев бе открито на 9 ноември Снимка: Радио Фокус

Обвинената в убийство на 62-годишен мъж в село Мламолово остава в ареста.

Окръжен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова, наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на 28-годишната Детелина Василева.

Тя е привлечена от Окръжна прокуратура - Кюстендил като обвиняема за убийството на Пламен Йонев в село Мламолово, община Бобов дол, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил.

Според съда от събраните по досъдебното производство доказателства в достатъчна степен може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемата към престъплението, за което е обвинена - по чл. 115 от НК, като предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години. Въпреки чистото съдебно минало на обвиняемата, съдът счете, че предвид тежестта на престъплението, за което е привлечена като обвиняема, и поведението й след деянието, са налице и другите две предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а именно, че обвиняемата може да се укрие или да извърши друго престъпление. Беше посочено, съдът няма впечатление за умствена недоразвитост на обвиняемата, за каквато пледира служебния й защитник адвокат Емил Атанасов, и тя може да носи наказателна отговорност. Определението може да се обжалва и протестира пред Софийски апелативен съд в 3-дневен срок.

Припомняме ви, че на 9 ноември 2019 г. в частен имот в село Мламолово е открито тяло на мъж. 62-годишният мъж e починал в резултат на пробождане с кухненски нож в областта на гърдите. В хода на разследването е била задържана жена от град Дупница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари