Дете с аутизъм се изгуби на плажа в Обзор, откриха го в басейн

0
Момиченцето било на 5 км от мястото, където е забелязано за последно
Момиченцето било на 5 км от мястото, където е забелязано за последно

Момиченцето било на 5 км от мястото, където е забелязано за последно

Шестгодишно момиченце с аутизъм бе изгубено на Южния плаж в Обзор, докато плажувало с баба си и дядо си.

Възрастните хора установили липсата на детето около 10:30 часа тази сутрин. След близо час търсене по плажната ивица те сигнализирали в Районно управление - Несебър.

Веднага започнало търсене на детето, като са насочени допълнителни екипи от „Охранителна полиция“ и бургаската жандармерия, съобщават от ОД МВР - Бургас.

Около 14:45 часа момиченцето е открито на близо 5 км от мястото, където е забелязано за последно.

То си играело в басейна на хотелски комплекс в Обзор, без да подозира, че близките му го търсят. То е било в добро физическо и психическо състояние, без да е повлияно от високите летни температури.

В издирването на момиченцето се включили близо 20 души, като служителите от вътрешното ведомство били подкрепени от общински служители и доброволци. В стройната организация всеки е получил определени зони, където да се извършват издирвателните действия, като по този начин се е спестило време и ефективността е била по-голяма.

ОДМВР - Бургас за пореден път призовава гостите и почиващите по Южното Черноморие и най-вече отседналите в големите курорти да бъдат максимално бдителни по отношение на децата. От началото на летния сезон случаите с изгубени деца не са единични. Близките често ползват помощта на социалните медии, но е препоръчително преди да публикуват призив в различните групи, да съобщят в най-близкото полицейско управление, за да има адекватна и бърза реакция при издирването на изгубено дете, съветват от МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари