Дете от Пловдив подлуди полицията, звънна близо 200 пъти на спешния телефон

0
Служители на реда санкционираха майката, съдът отмени глобата
Служители на реда санкционираха майката, съдът отмени глобата

Служители на реда санкционираха майката, съдът отмени глобата

Дете от Пловдив подлуди полицията, след като звънна близо 200 пъти на спешен телефон 112, пише TrafficNews.

Пловдивчанка бе глобена 200 лева след тази серия обаждания. В последствие обаче се оказва, че зад тях стои малолетният ѝ син.

В рамките на 20 дни, хлапето е набрало спешния телефон 112 близо 200 пъти. При всяко обаждане детето е мълчало или е издавало неразбираеми звуци. След последното обаждане, от централата са сезирали органите на реда в Пловдив и конкретно тези от Шесто районно.

Служителите на МВР са издирили собственичката на телефонния номер и са ѝ съставили акт. Междувременно тя обяснила в каква ситуация се намира, но това не я спасило.

Жалба срещу санкцията в съда

Веднага след издаване на наказателното постановление, пловдивчанката подала жалба срещу санкцията в Районен съд. В молбата ѝ се казва,че същата е незаконна и незаконосъобразна.

На същото мнение се оказаха и магистратите, които отмениха наказателното производство. Оказва се, че служителите на МВР са действали изключително радикално. В случая, въпреки всички 190 сигнала, въпросните обаждания не са били ангажирал служби от Пожарна безопасност и Бърза помощ. Именно поради тази причина, пловдивската полиция е трябвало да не налага наказание на жената, а да я предупредят устно или писмено, че при повторно извършване на нарушение ще бъде наложено административно наказание.

„Законът дава възможност за преценка на всеки конкретен случай с оглед тежестта на нарушението, подбудите за извършването му, преценка на всички смекчаващи и отегчаващи отговорността обстоятелства”, се казва в решението на съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари