Спрян за проверка пловдивчанин подал сигнал на 112, че полицаите му искат подкуп

0
Един от униформените го осъди за клеветническото твърдение
Един от униформените го осъди за клеветническото твърдение

Един от униформените го осъди за клеветническото твърдение

Шофьор от Пловдив, спрян за проверка, защото подминал знак "Стоп" и се движел без задължителните през деня светлини, пробва да отърве акта, като набеди полицаите в корупция. Те му показали стоппалката около 11:00 часа на 13 октомври 2021 година на улица "Владая". Той се държал крайно неуважително и обяснявал на униформените, че познава началниците им. После се отдалечил, набрал спешния телефон и обяснил, че полицаи му искат 100 лева, за да се почерпят и всичко да е точно, пише 24 ЧАСА.

По случая била назначена вътрешна проверка в МВР, която не установила нарушения на служителите. След това един от тях завел частно наказателно дело срещу шофьора за обида, поискал и обезщетение от 5000 лева за преживените огорчения.

На първа инстанция водачът е оправдан, но състав на Окръжния съд в Пловдив постановява, че е виновен, защото е подал клеветнически сигнал. За това ще трябва да плати глоба от 1500 лева. Отделно дължи на набедения в престъпление полицай разноските за адвокат от 2500 лева, а от поисканите 5000 лева за накърненото достойнство ще трябва да покрие 3000.

Решението е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари