Дете от ДГ "Слънце" е сред новите 19 случаи на КОВИД-19 в Русе

0
Контактните деца от групата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина
Контактните деца от групата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 19 нови случая на коронавирус, като 16 от тях са от Русе и съответно по един от Борово, Николово и Тръстеник

Девет от установените случаи са при жени, а десет при мъже. Болшинството от новозаразените – 18 души остават под домашна изолация, а един човек е хоспитализиран.

Регистриран е и 1 нов потвърден случай на жител на Русе, който е на домашна изолация на адрес в друга област. Именно затова и в Единния информационен портал за Русенско са обявени 20 нови случая на заразени с коронавирусна инфекция.

През вчерашния ден е установен и първи случай на COVID-19 в детска градина „Слънце 1“. Става дума за 6-годишно дете, чието последно посещение в детската градина е било миналия петък. Контактните деца от групата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Оказва се, че детето има контакт с друг потвърден случай в семейството. Епидемиологичното проучване продължава.

С коронавирус е диагностицирана и още една учителка от МГ „Баба Тонка“. 56-годишната жена е оставена под домашна изолация. Установена е епидемична връзка с 47-годишната учителка от същото училище, чиято положителна проба беше съобщена през вчерашния ден.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 514 души, като активните случаи са 110. Към момента 31 души са на болнично лечение, а 79 са оставени под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и четирима новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 381.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари