Десислава Иванчева: Това е перверзия

0
Това е един лош и лъжовен свят. Много неща разбутахме, например откраднатите 14 апартамента от времето на Борисов като кмет, пуснахме ги на прокуратурата, разследване няма
Това е един лош и лъжовен свят. Много неща разбутахме, например откраднатите 14 апартамента от времето на Борисов като кмет, пуснахме ги на прокуратурата, разследване няма Снимка: БГНЕС

"Това е перверзия - прокуратурата да държи толкова да сме затворени. Никога няма да си позволя да наруша домашния арест и да се върна там, където ни малтретираха и унижаваха."

Това заяви Десислава Иванчева в първия си коментар, след като бе пусната от ареста.

Бившата кметица на столичния район "Младост" бе посрещната с букет цветя от съседи. Призна, че я е страх да не се върне в ареста, защото прокуратурата не е оттеглила искането си за това. Решението на Апелативния специализиран съд се очаква след празниците.

"Това е един лош и лъжовен свят. Много неща разбутахме, например откраднатите 14 апартамента от времето на Борисов като кмет, пуснахме ги на прокуратурата, разследване няма", каза отстранената кметица, цитирана от bTV, но подчерта: "Не обвинявам никого".

Иванчева допълни, че няма угризения за свършената от нея работа и ще съди експертите, изготвили докладите по делото.

Прокуратурата излъга, Гешев (б.р. - зам. главният прокурор) каза, че сме броили парите, а г-жа Петрова (Биляна Петрова) си ги била сложила в чантата, оказа се, че няма такова нещо. Смаза ме, че може такива хора да не направят правилните експертизи, допълни Иванчева.

По-рано днес Иванчева и Петрова бяха пуснати от ареста и се прибраха по домовете си. Но и пускането не мина без проблеми.

Първоначално техни приятели съобщиха във "Фейсбук", че двете са излезли от килиите, но малко по-късно всичко придоби абсурден вид.

"Към този момент Деси Иванчева и Биляна Петрова са буквално в неизвестност. Очакваше се да ги пуснат в 12:00 часа от ареста. Някъде по това време третият подсъдим по тяхното дело - Дюлгеров, е бил откаран с патрулка към дома си в изпълнение на промяната на мярката му за задържане. От двете жени няма следа. Адвокат Савова и Ганчева правят непосилни усилия да получат каквато и да е информация. Включително обаждане до 112 за подаване на сигнал за 2 изчезнали лица, както и разговор с директора на ГДИН и Цецка Цачева", написаха близките им във "Фейсбук".

В крайна сметка видео показа Иванчева с конвой пред вратата на апартамента й. Заради криминалното извеждане на арестантките, майка й останала пред затвора.

Въпреки че съдът се произнесе да им бъдат поставени проследяващи електронни гривни, министерството на правосъдието се оказа неподготвено.

Прокуратурата реши да не спира двете жени да се приберат у дома за Коледа, но след това смята отново да поиска те да бъдат върнати зад решетките. Така мярката им за неотклонение се променя в по-леката – „домашен арест”.

Имаше възможност двете да се върнат в домовете си още в средата на ноември. Тогава обаче прокуратурата светкавично обжалва решението на Специализирания съд, а Апелативният го прие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари