Десислава Атанасова се гордеела с това, че няма магистратски опит

1
Номинацията на Десислава Атанасова изразява визията на ГЕРБ, че мисията на Конституционния съд е да изпълнява политически поръчки
Номинацията на Десислава Атанасова изразява визията на ГЕРБ, че мисията на Конституционния съд е да изпълнява политически поръчки Снимка: Десислава Атанасова / Facebook

Номинацията на Десислава Атанасова изразява визията на ГЕРБ, че мисията на Конституционния съд е да изпълнява политически поръчки

"Номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия е едно професионално нахалство, защото ако цитирам точно думите на Борисов, той каза, че в Конституционния съд думата "съдия" е условна, а самата Десислава Атанасова призна, че тя магистратски опит няма и парламентарният ѝ опит би компенсирал липсата на качества, за да бъде във висшата лига на съдиите, а именно Конституционния съд". Това заяви в "Кой говори?" по Дарик Радио журналистът и фотограф Еми Барух, която днес е част от "Голямото (женско) жури". В неговия състав влизат още главният редактор на в. "Сега" Теодора Пеева, преподавателят в НБУ Жюстин Томс и соцологът и журналист Светла Енчева.

"Това е някаква обида към професионализма на останалите колеги, които ще заемат важните места в този важен орган. Това е ясен политически знак за възможни влияния, които ще могат да бъдат прокарвани през това предложение и това назначение, ако бъде гласувано", допълни Еми Барух.

"Изненади няма и това е най-тъжното", посочи от своя страна Теодора Пеева. "Тези управляващи дойдоха с идеята, че ще променят начина, по който се избират членове на такива важни органи. Това е поредното доказателство, че няма да се случи така. Деси Атанасова призна, че няма опит - съдебен и юридически, не го отрича, гордее се и казва, че това не е важно, защото тя има парламентарен опит. Парламентарният опит, който тя има като юрист в парламента, не е от най-добрите, защото тя е съавтор на едни от най-скандалните закони, които бяха приети. Това само показва, че тя разбира своята роля в Конституционния съд като политическа. Тя казва "аз имам богат парламентарен опит, нямам съдебен" – тя с това се гордее", каза още главният редактор на в. "Сега".

"Това, което си помислих, е че номинацията на Десислава Атанасова изразява визията на ГЕРБ и за съжаление съгласието на некоалиционните им партньори, че мисията на Конституционния съд е да изпълнява точно политически поръчки", заяви Светла Енчева.

"Виждаме един опит да се постави пред обществото тази информация като продемократична и просто един опит да се замажат леко очите на хората, които се вълнуват от всичко, което се случва в държавата", на мнение е Жюстин Томс.

"Ние на теория би трябвало много да се радваме, че има жена, издигната за този пост, но от друга страна това върви наред с добре заученото от ГЕРБ поведение през последните години да излъчват жени, защото това е социално по-приемливо за "градските бунтари", и да ги унижават, използват, буквално да ги ползват като кукли на конци. Въпреки че жена е номинирана, не мисля, че е повод за голяма радост", допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Спонсор
    СВИНЕЛЕНД ОТ БОСФОРА С МЕРУД ИЯ ОТ БРЮКСЕЛ И ПИКЕНЕЗИ ОТ АТЛАНТИКА!
  • 10
    1
    Не е за вярване
    да няма изискване за магистратски опит за да се кандидатираш за конституционен съдия!?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари