Десислава Атанасова: Предлагаме да бъде създадена фигурата на прокурор, разследващ главния прокурор

1
Това е новата законодателна инициатива на ГЕРБ и патриотите
Това е новата законодателна инициатива на ГЕРБ и патриотите Снимка: БГНЕС

"Предлагаме да бъде създадена фигурата на прокурор, разследващ главния прокурор". Това каза по време на брифинг в Народното събрание народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде Агенция "Фокус"

"Бихме искали да представим наша законодателна инициатива на колеги от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Тя е вследствие доклада на ЕК за върховенството на закона, тълкувателното решение на КС, както и мненията на Венецианската комисия по законопроекта за изменение и допълнение на НПК, внесен от Министерски съвет през миналата година. Законодателната инициатива касае създаването на фигурата на разследващ прокурор главния прокурор. Тази законодателна инициатива е за промени в НПК и промени в Закона за съдебната власт", обясни депутатката от Дулово.

По думите ѝ процедурата следва да започне в сравнително кратки срокове. "До 3 месеца след влизането в сила на този закон, право да предлагат прокурор, който ще разследва главния прокурор, ще имат минимум шестима членове на Прокурорската колегия на ВСС, а самият избор на прокурора ще се прави от Пленума на ВСС", допълни още Атанасова.Д

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари