Десислава Атанасова: Готви се кражба на изборите

0
Според нея машинното гласуване е "Кутията на Пандора"
Според нея машинното гласуване е "Кутията на Пандора"

Готви кражба на изборите, ако някой каже, че не позволява граждани да броят вота.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова в декларация от името на група.

"Как можеш да твърдиш, че цели секционни комисии могат да сгрешат, а една машина не, при положение, че в самият Изборен кодекс е записано какво става, ако машината се повреди. Ако случайно алгоритмите на машината, започнат да дават грешни резултати. Може ли демокрацията в България да бъде поставена в зависимост от един компютърен алгоритъм.", каза още Десислава Атанасова.

Тя попита софтуерът ли е по-надежден от хората. "Нима няма доказателства по целия свят, че такъв софтуер може да бъде повлиян. Ако някой каже, че не позволява граждани да броят вота на граждани, това може да означава само и единствено едно, че се готви кражба на изборите. Друго логично обяснение не може да има. В никоя друга европейска държава, машинното гласуване не е допуснато или директно е забранено и то точно с тези аргументи. Не може да се делегира народният суверенитет на машина или на компютърен алгоритъм. Изборите трябва да се провеждат от народа, пред очите на народа и с прякото участие на народа. Машината може да помага, но не може сама да определя изборния резултат", заяви още Десислава Атанасова.

По думите ѝ в България машината е останала единственият фактор, който ще определи резултатите от изборите. "Изборният кодекс, приет от мнозинството, задължава народа, да вярва на машината, а не на себе си", заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС.

Според нея това отношение към българския народ не бива и не трябва да бъде толерирано. "При 100 % машинно гласуване трябва да има правила за това как народът ще контролира машините. Мнозинството не прие такива правила. То отвори кутията на пандора. Трябва да я затворим преди да е станало твърде късно, каза още Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари