Десетки убити при сражения с наркокартел!

0
От престъпниците иззели гранатомет, снайпер, 36 огнестрелни оръжия с различен калибър и огромно количество боеприпаси
От престъпниците иззели гранатомет, снайпер, 36 огнестрелни оръжия с различен калибър и огромно количество боеприпаси

При мащабната престрелка с наркокартел полицията на Западно Мексико уби 42 предполагаеми престъпници, залови трима и даде една жертва от редиците си, съобщава "Ройтерс" като се позовава на комисаря по националната сигурност на Мексико Монте Алехандро Рубидо.

Престрелката, която се разразила вчера недалече от границата на щатите Мичоакан и Халиско, е продължила три часа и е най-голямата акция срещу наркокартел в страната от 2006 г. насам.

Губернаторът на Мичоакан - Салвадор Хара разказва пред световните медии, че битката започнала, след като полицията се опитала да спре "подозрителен камион", движещ се по шосе в щата. Хората в каросерията на камиона открили огън. "Стрелящите срещу нас се оказаха много и престрелката започна, бързо ескалира и се разви по непредсказуем сценарий", коментира той.

Според правителствената информация убитите въоръжени са били членове на картела "Халиско Нова генерация". Според Рубидо те са членове на "криминална организация, действаща в щата Халиско", но не спомена името "Халиско Нова генерация", отбелязва "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

В разгара на престрелката полицията била подкрепена от въздушни и наземни спецекипи. От престъпниците иззели гранатомет, снайпер, 36 огнестрелни оръжия с различен калибър и огромно количество боеприпаси. Сега мястото на сражението е отцепено и продължава събирането на веществени доказателства.

Картината на случилото се все още е непълна, тъй като властите разкриват информация дозирано. Споменава се за задържане на 8 автомобила и за подпалване на складово помещение, отбелязва ТАСС. Сформирана е оперативна група, която спешно се отправила с хеликоптер към град Самора, разположен недалече от мястото на сражението.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари