Десети юбилеен фестивал "Сандрово пее и танцува" ще се проведе на 2 юли

0
След приключване на фестивала ще има хоротеката, на която специални гости ще бъдат Нелина, Бинка Добрева, ТК "Сандровска шевица" и ФТК "Родолюбец"
След приключване на фестивала ще има хоротеката, на която специални гости ще бъдат Нелина, Бинка Добрева, ТК "Сандровска шевица" и ФТК "Родолюбец" Снимка: Фейсбук

Фолклорен фестивал "Сандрово пее и танцува" 2022 г. ще се проведе на 2-ри юли от 10:30 часа в село Сандрово – област Русе

Във него могат да участват всички любителски клубове, школи и формации изучаващи фолклорно танцово и певческо изкуство, без ограничение на възрастта.  Целта на събитието е да се съхрани българската традиция, а също и запознанства между колективите и обмяна на творчески опит.  Организатори са кметство Сандрово, НЧ „Васил Левски“ 1928 г. и Община Русе.

 

На площада в центъра на селото ще бъдат разположени сергии на занаятчии, които ще покажат произведения на приложните изкуства.

Участниците могат да донесат приготвени вкъщи, домашна ракия, народни ястия, печива и всички видове гозби, като условието е едно от ястията да бъде традиционно за региона, от който пристига групата. Те ще бъдат изложени за конкурс и оценени от специално жури. 

За всички ще се приготви дунавска рибена чорба по сандровска рецепта от "Юнашки тиган - Копривщица", обещават организаторите. 

 След приключване на фестивала ще има хоротеката, на която специални гости ще бъдат Нелина, Бинка Добрева, ТК "Сандровска шевица", ФТК "Родолюбец" и деца гайдари от гр. Силистра. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари