Дерайлиралите при Пирот цистерни с амоняк все още са на жп линията

0
Екипите работят дванадесети ден в участъка на катастрофата и вероятно ще продължат до края на седмицата
Екипите работят дванадесети ден в участъка на катастрофата и вероятно ще продължат до края на седмицата Снимка: БНР / Пирот плюс

Екипите работят дванадесети ден в участъка на катастрофата и вероятно ще продължат до края на седмицата

Дерайлиралите 4 цистерни с амоняк при катастрофата при Пирот по-миналата неделя са все още на жп линията, а до тях е още една цистерна, от която изтича - макар и в малки количества, амоняк, каза днес след обяд журналистът от портала Пирот плюс Ненад Паунович, цитиран от БНР.

Екипите работят дванадесети ден в участъка на катастрофата и вероятно ще продължат до края на седмицата.

Екипите все още ремонтират и възстановяват засегнатата част от релсовия път. След като бъде укрепен, ще бъде придвижен жп кран и локомотив, с който дерайлиралите цистерни ще бъдат вдигани една по една.

"Петата цистерна на трасето е в посока Пирот, от нея все още изтича амоняк, но в незначителни количества, което не създава замърсяване на атмосферния въздух - вероятно тя е получила повреждания при преобръщането на другите 4 цистерни", коментира журналистът Ненад Паунович, който денонощно следи хода на обезопасявавено и операцията по извеждането на цистерните.

Жп катастрофата продължава да се коментира от жителите на Пирот и близката община Бела паланка.

Бедственото положение там ще бъде отменено едва когато и последната цистерна или детайл от тях не бъде изведен от мястото на катастрофата.

Ако се наложи, ще се работи и през празничните дни - на 7 януари е сръбската Коледа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари