Депутатите решиха да почиват заради Рамазан Байрам

0
Депутатите приеха предложение на ДПС парламентът да не заседава на 21 април
Депутатите приеха предложение на ДПС парламентът да не заседава на 21 април Снимка: НС

Депутатите приеха предложение на ДПС парламентът да не заседава на 21 април

Със 159 гласа „за“, 41 - „против“ и 20 „въздържал се“ депутатите приеха предложението на ПГ на ДПС парламентът да не заседава на 21 април, петък, 2023 г. Проектът беше внесен вчера от народни представители от Движението за права и свободи. То е във връзка с началото на мюсюлманския празник Рамазан Байрам. Религиозните празници са неработни дни за членовете на съответните вероизповедания, аргументира предложението Йордан Цонев. След като то беше гласувано, от името на ПГ на ДПС Цонев поздрави с настъпващия празник мюсюлманите у нас и зад граница.

От „Възраждане“ възразиха срещу това петък да е неработен ден за цялото Народно събрание (НС). Те изтъкнаха, че вчера парламентът е отменил великденската си ваканция, а днес приема да не работи в петък заради друг празник.

Цвета Рангелова от „Възраждане“ отбеляза, че действащият правилник на НС дава възможност на всеки депутат, когато счита, че има уважителна причина за неявяването си на пленарно заседание, да подаде заявление до председателя на парламента. Това могат да направят депутатите от ДПС, предложи тя.

Според председателя на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов, ако решението бъде гласувано, ще се създаде прецедент, защото в парламента има представители и на други деноминации – евреи, протестанти, католици. Ако всеки на базата на това решение поиска неработен ден, няма да има основание, на което да гласуваме против, аргументира се той. Освен това не всички в ДПС са мюсюлмани, те могат да продължат да работят, добави Костадинов. И изрази увереност, че, ако депутатите от ДПС подадат заявления до председателя на парламента, той ще ги уважи.

Така, след като депутатите решиха утре НС да не заседава, председателят на НС Росен Желязков насрочи следващото пленарно заседание за сряда, 26 април от 9:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Кико
    Ами нека да почиват и за Ханука, будистките празници и всички подобни.
  • 6
    2
    За мизерната им заплатка
    надали би се съгласил да работиш тяхната тежка , многочасова работа , но сега се правиш на добър.
  • 10
    1
    Гошо куче лошо
    И аз искам утре да не работя, но ще работя. Ще работя и събота и малко в неделя, за да мога да си платя данъците, с които народните представители ще ме представляват след като се врънат от почивка. Сега като си тръгнат с личните автомобили, ще си напишат по един пътен лист 80ст/км за среща с граждани в местата, в които са избрани. И тази сметка трябва да се плати. Та по тази причина, трябва аз да поработя.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари