Депутатите отхвърлиха предложението за актуализация на данъчните оценки на имотите

0
ДДС ставката за ресторантьорите предизвика спорове в парламента
ДДС ставката за ресторантьорите предизвика спорове в парламента Видео: NOVA

Народните представители гласуват данъчните закони на второ четене

Окончателно - депутатите отхвърлиха предложението данъчните оценки на имотите да се актуализират, с което ще се увеличи и данък сгради и такса смет. На второ четене НС трябва да гласува данъчните закони, които народните представители не успяха да разгледат миналата седмица.

Предложението беше заложено в Закона да местните данъци и такси от финансовото министерство, по искане на Сдружението на общините. Така, ако местните власти не решат да вдигнат сами данък данък сгради и такса смет и догодина, ще пращаме колкото и през 2023-та година, информира NOVA.

Освен това депутатите решиха, че ще имаме право да не платим за услуга, ако не получим касова бележка. Бе прието и предложението на ГЕРБ-СДС ДДС за ресторантите да остане 9% поне до края на следващата година.

Колегата Делян Добрев иска по-нисък бюджетен дефицит. Сега трябва да излезете от ГЕРБ и да кажете: „Връщаме ставката от 20 на сто за ресторантьорите, защото мина COVID, мина кризата, заведенията са пълни”. И хората ни питат как това НС остави 9 процента ДДС за ресторантьорите, но остави 20 на сто ДДС за лекарствата?”, заяви Мартин Димитров, ПП-ДБ.

47-ото НС. Вашето правителство вкара България в тежка икономическа. Наложихте тежки санкции. Тогава вкарахме проект с определени намаления за ДДС... за лекарства. Тогава гласувахте против”, категоричен е Цончо Ганев, „Възраждане”.

Ще цитирам Йордан Цонев. Той преди време каза, че ще настоява лично това да се преосмислят тези мерки. Става въпрос за реалистични приходи от 300 милиона, които на финансовия министър му трябват. Или имате скрито участие в ресторантьорския бизнес или вардите собствения си бизнес”, посочи Тошко Йорданов, ИТН.

Вие чели ли сте законопроекта на МС? Ако бяхте, може би, щяхте да видите, че 9% е предложение на Министерския съвет . Защото в момента реално бламирате МС”, подчерта Христо Гаджев, ГЕРБ-СДС.

Единият вариант е да се върнем на 20 процента. Другият вариант е да останем на 9 и да се приемат мерките за изсветляване. Ако няма да се приемат мерките за изсветляване - да се качим на 20 процента”, категоричен е финансовият министър Асен Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари