Депутатите оставиха нерешен въпросът с дерогацията

0
Народните представители не приеха тя да падне нито на 15 март, нито на 1 януари
Народните представители не приеха тя да падне нито на 15 март, нито на 1 януари Видео: bTV

Разбирателство имаше по идеята да се коригира изискването 100% от запасите на горива да се съхраняват на територията на страната.

Все още няма решение за дерогацията на руския петрол. На извънредно блиц заседание и без дебати комисията по енергетика не подкрепи нито искането на ПП-ДБ отсрочката за руски петрол да отпадне окончателно от 15 март догодина, нито идеята на ГЕРБ-СДС и ДПС - това да се случи още от 1 януари.

Така решението остана в ръцете на пленарната зала, вероятно за четвъртък, информира bTV.

Разбирателство обаче имаше по идеята да се коригира наскоро приетото изискване 100% от запасите на горива да се съхраняват на територията на страната.

Мнозинството подкрепи да се даде пак възможност за съхранение и в складове в страни от Европейския съюз.

А в пленарната зала днес депутатите решиха да създадат временна комисия, която да разгледа споразумението между България и турската компания „Боташ“, сключено от служебното правителство на Гълъб Донев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари