Депутатите гласуват на второ четене бюджета на Здравната каса

0
Бюджетът на НЗОК по приходи и трансфери е общо над 8,1 млрд. лева
Бюджетът на НЗОК по приходи и трансфери е общо над 8,1 млрд. лева Снимка: БТА

Бюджетът на НЗОК по приходи и трансфери е общо над 8,1 млрд. лева

Очаква се парламентът да гласува на второ четене законопроектите за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2024 г. Те са съответно точка втора и трета за четвъртък в проектопрограмата за работа на Народното събрание, публикувана на сайта на законодателния орган.

Във вторник Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене бюджета на НЗОК за 2024 г. Бюджетът на НЗОК по приходи и трансфери е общо над 8,1 млрд. лева и се очаква бюджетното салдо да е балансирано, информира БТА.

По-рано днес Комисията по бюджет и финанси на парламента реши минималният осигурителен доход на самоосигуряващите се лица да е 933 лева. Това стана с приемане на второ четене на точка 2 от член 9 на проектозакона за бюджета на ДОО за 2024 година. Комисията не стигна до решение за минималния осигурителен доход за земеделските производители и тютюнопроизводители.

В проектопрограмата е второ четене на промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия и в Семейния кодекс.

Предвижда се депутатите да разгледат законопроект за ратифициране на Гаранционното споразумение между Европейската комисия и Република България съгласно член 10 от Решение (ЕС) 2022/1628 на Европейския парламент и на Съвета, както и законопроект за ратифициране на Споразумението за финансов принос между Република България и Европейската комисия съгласно член 7 от Регламент (ЕС) 2022/2463 на Европейския парламент и на Съвета.

В проектопрограмата е и проект на решение за приемане на Изменение № 1 на Актуализиран проект за инвестиционен разход „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“.

Очаква се депутатите да гласуват на първо четене изменения в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, а на второ - промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

Точка първа за четвъртък в проектопрограмата са проекти на решения за промени в постоянни комисии и проект на решение за избиране на Комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове.

С внесен от председателя на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов проект се предвижда Борис Аладжов да бъде освободен като член на Комисията по икономическа политика и иновации. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага Деница Николова да бъде освободена като заместник-председател и член на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, Томислав Дончев - освободен като член на същата комисия, а Десислава Трифонова да бъде избрана за неин заместник-председател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари