Денят започва със слънце, следобед - валежи и гръмотевици

0
Границата на валежните зони ще минава през Русе, Разград, над Сливен, Ямбол и над Кърджали
Границата на валежните зони ще минава през Русе, Разград, над Сливен, Ямбол и над Кърджали

Днес на изток ще бъде слънчево, а на запад се очакват следобедни валежи, по-интензивни по планините

Минимални температури ще са от 16 до 22 градуса, по морския бряг до 20-21 градуса. Денят ще започне със слънце, като облаците бързо ще се увеличават. Следобед над западните райони ще вали и гърми. Границата на валежните зони ще минава през Русе, Разград, над Сливен, Ямбол и над Кърджали.

По-интензивни валежи се очакват в софийското поле и в района на Плевен. Вятърът ще бъде от северозапад слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 28 до 33 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието следобед ще има разкъсана облачност, без валежи. Вятърът ще бъде от североизток до 5 м/с,а по южното крайбрежие до 7 м/с. Максималните температури на въздуха ще са от 28 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие до 27 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо,а по южното по-силно,но ще отслабва.

Над планините ще се развива купеста облачност,значителна следобед с валежи.Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде слаб от северозапад до 5 м/с,а в ниските части от северозапад до 5 м/с. Максимални температури на 2500м височина ще достигат около 13,15 градуса, а на 1500м до 13,20.

В сряда и в четвъртък отново ще има повече слънце и ще се затопля. В Рила и в Пирин слабо ще превали. В петък, събота и в неделя ще бъде горещо, с развитие на купести облаци над планините, но без валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари