Денков: Връщането на по-големите ученици в клас не е на дневен ред

0
Родителите могат да подадат по всяко време декларация за съгласие за тестване
Родителите могат да подадат по всяко време декларация за съгласие за тестване

3509 доброволци са участвали в първия ден от тестването на учениците, от които 3271 са родители

Това съобщи министърът на образованието Николай Денков като добави, че днес са доставени допълнителни 86 000 теста. Те ще бъдат разпределени в Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

"Цялата идея е, че няма единен ден за стартиране на всички. Както е обяснено в заповедта, това става при три изпълнени условия – налични тестове, родители, които са готови да им тестват децата, и учители и доброволци, които да тестват учениците. Това, че някой не е започнал днес, не е проблем. Това за нас е нов модел, който, ако проработи правилно, може да ни позволи да не връщаме децата в онлайн обучение. Това зависи от начина, по който се реализира самото тестване и доколко добросъвестно се изпълнява то", коментира министърът на образованието и науката, цитиран от БАНКЕРЪ

Според него забавянето на тестовете от доставчика не е било очаквано. Николай Денков поясни, че наличните тестове ще стигнат за месец.

"Оттук нататък родителите могат да подадат по всяко време декларация за съгласие за тестване. Единственото условие е това да е два дни преди връщането на ученика в клас", обясни министърът и посочи, че към момента връщането на по-големите ученици в клас не е на дневен ред". Това вероятно ще се случи, след като пристигне доставка на 1,5 млн. теста и се изготви план, отбеляза образователният министър.

Той съобщи още, че следващото тестване на учениците по график е в сряда. След това тестове ще се направят в понеделник или вторник, в зависимост от ситуацията след изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари