Ден на кариерното ориентиране на първокурсника в Русе

0
Завършващи студенти и млади специалисти от Русе и региона ще имат възможност да се срещнат и проучат предлаганите условия за стажове и работни места
Завършващи студенти и млади специалисти от Русе и региона ще имат възможност да се срещнат и проучат предлаганите условия за стажове и работни места

Русе / 13 фирми ще участват в десетото издание на "Национални дни на кариерата - добра кариера, добър живот", което ще се състои на 23 март в Русенския университет. Завършващи студенти и млади специалисти от Русе и региона ще имат възможност да се срещнат и проучат предлаганите условия за стажове и работни места, съобщиха от висшето училище.

Според управителя на "Job Tiger" Светлозар Петров, организатор на форума, всеки шести студент, който се включва в събитието, си намира стаж или работа.

По време на "Национални дни на кариерата - добра кариера, добър живот" ще бъде организирано и традиционното обучение на студентите за участие в конкурс за работно място и поведение при провеждане на интервюто.

За първа година ще се организира и "Ден на кариерното ориентиране на първокурсника". Целта е студентите още в първи курс да насочат вниманието си към бъдещ стаж, практика или възможно работно място, като се запознаят в неформална атмосфера с изискванията на работодателите към бъдещите си служители и условията на работа, които предлагат.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари