Ден 58: Детски играчки в Триъгълника на властта

2
Инициативата е в подкрепа на погнатия от властта "Хиполенд"
Инициативата е в подкрепа на погнатия от властта "Хиполенд"

В 58-ия ден на протест срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев събралите се в Триъгълника на властта се готвят да пристигнат с детски играчки, а някои дори и да ги подаряват на полицаите.

Инициативата им е отговор на масирана акция на редица държавни служби срещу веригата "Хиполенд", която протече в петък. Тя се случи ден след като изпълнителният директор на компанията Мариан Колев публично се оплака, че полицията едва не е ослепила 17-годишния му син, който е бил напръскан с химическо вещество по време на протеста на 2 септември.

“Взехме количка с играчки от Хиполенд в знак на солидарност! Довечера на “Нас не ни е страх, ден 58”, елате и вие с детски играчки, по възможност купени от Хиполенд, за да покажем заедно подкрепата си", посочиха във фейсбук от “Отровното трио”.

Първите недоволни от властта започнаха да се събират още към 18.30 часа на площада между МС, новото Народно събрание и президентството. Полицейското присъствие в района е засилено. Има и контролно-пропускателен пункт откъм ул. "Леге", през който се проверяват пристигащи на площада, информира Mediapool.

По-рано в петък проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и пиар експерта Арман Бабикян се обърнаха към депутатите от опозицията в българския парламент.

“Призоваваме публично всички партии, които твърдят, че са опозиционни и всички народни представители, които помнят клетвата си при встъпване в Събранието, на базата на своя морал и чест, да напуснат пленарните заседания и работата си в комисиите на Парламента! Това е единственият ясен знак за разграничаване от тази автократична власт и премахване на фасадата, зад която се крие мафията и диктатът на Борисов”, посочиха те.

И допълниха, че Народното събрание вече не е органът, в който опозицията е коректив, а "нотариус" на отдавна взети и изтъргувани еднолични решения.

"След „кървавата сряда“ всеки има възможност да реши, дали ще остане в историята като поддръжник на демокрацията или като слуга на режима. България ще запомни всеки един от Вас! Вие решавате с какво!", заключиха от "Отровното трио"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари