Делян Пеевски: Митрофанова се държи арогантно и нагло

4
Представител на чужда държава си позволява да заключва и отключва християнски православен храм
Представител на чужда държава си позволява да заключва и отключва християнски православен храм Снимка: ДПС

Представител на чужда държава си позволява да заключва и отключва християнски православен храм

"Днес бяхме свидетели на арогантно и нагло поведение от представител на чужда държава – руския посланик Митрофанова. Представител на чужда държава, който си позволява да заключва и отключва християнски православен храм, да дава оценки на правовата държава и нейните държавни органи и да поставя под въпрос способността на институциите да защитят интересите на българските граждани, да назидава и разпорежда". Това каза Делян Пеевски по повод поведението на руската посланичка Елеонора Митрофанова днес при отварянето на Руската църква в София.

Като политици не можем да останем безучастни към опитите България да бъде отклонена от посоката, която пое преди 34 години.

Този имперски стил на действие е неприемлив и призоваваме настоятелно министъра на регионалното развитие и благоустройството незабавно да заведе дело за собствеността на храма, тъй като има събрани безспорни доказателства за това, че църквата „Св. Николай Мирликийски – Чудотворец" е българска. Единствено като атакуват по съдебен път претенциите на руската държава към собствеността на църквата, българските институции ще защитят обществения интерес.

Отново напомняме, че няма да допуснем про-Путин агенти да заключват български православни храмове. Църквата е на миряните, на българските християни.

В евроатлантическа България не може да се допусне вмешателства, които ощетяват хората и застрашават демокрацията.

Още веднъж настояваме Народното събрание с голямо мнозинство да отнеме дерогацията на „Лукойл", защото това само ощетява българските граждани и бизнеси и финансира войната в Украйна.

Отношението на парламентарните партии към тези въпроси ще е тест за тяхната ценностна ориентация – евроатлантизма или пропутинизма.

Ние от ДПС винаги сме отстоявали неотклонно евроатлантизма на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    бесарабска гладна проститутка
    а ти как точно се държиш ?
  • -7
    4
    До 1
    Може и да стане Президент,ако натири Микрофонова и обяви проруските партии като вредни за България и ги закрие.......HSZEN
  • 2
    3
    0075
    Честит ДС-ти ноември!
  • 9
    2
    daskal
    Важното е да осъзнаем като какъв активно се идентифицира напоследък този. И защо. Много е важно това ЗАЩО! ОчевАдно е, че до каквото и да се докосне той - ще е дискредитирано. Зад каквато и кауза да застане, тя ще е провал. Така че ченгеджийските номера не са чак толкова сложни. Турците са честни, почтени и трудолюбиви хора. Надявам се симпатизантите на ДПС да мислят с главите си.
  • 18
    1
    Безобразие
    Ако има някой, който се дължи нагло и арогантно, това е самият Делян Пеевски, който беше издигнат до ранг председател на групата на ДПС от Ахмед Доган, Бойко Борисов и Кирил Петков. Този мафиот, който отдавна трябваше да е в затвора, сега се пъчи от екрана на всички медии ежедневно и ръси глупавите си анализи на обезверения български народ. Но къде впрочем е народът- хората, които дрънкаха тенджери и чувени по улиците срещу Жан Виденов и Пламен Орешарски, по чието време искаха и обяснения и питаха КОЙ КОЙ КОЙ. Къде е президентът Радев с вдигнатия юмрук, дето заклеймяваше Шиши?! Ама ето го на Шиши цял целеничък - скоро и президент може да стане. Народе, спиш ли?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари