Делян Пеевски: "Лукойл" да си платят данъците и да спазват закона

0
Да започнат да плащат и 73 ст. на литър от своята свръхпечалба, които да бъдат върнати обратно на хората, каза депутатът от ДПС
Да започнат да плащат и 73 ст. на литър от своята свръхпечалба, които да бъдат върнати обратно на хората, каза депутатът от ДПС Снимка: Пресцентър ДПС

Да започнат да плащат и 73 ст. на литър от своята свръхпечалба, които да бъдат върнати обратно на хората, каза депутатът от ДПС

„С изненада се информирах от разпространената от “Лукойл Нефтохим Бургас” позиция, че не дължат никакви данъци на България. Съвсем друго ни беше казано, на мен и г-н Борисов на срещата от българския премиер в понеделник. Че “Лукойл” са се обадили предходната вечер, разговаряли са с началника на кабинета на премиера и са уверили българското правителство, че ще си внесат 500 млн. лв. данъци до края на седмицата. От последвалите им обяснения обаче се разбира, че нищо от това няма да се случи. Лукойл явно не си дават сметка, че са българска компания, която работи по българските закони и нейната централа е в България“, каза Делян Пеевски.

„Искам ясно да заявя, че позицията на ДПС е следната:

Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл “са обещали на представители на българската държава, а именно, че ще си платят данъците до края на месеца и след като в петък бъде приет закона за енергетиката и бъде преодоляно ветото на президента, да започнат да плащат и 73 ст. на литър от своята свръхпечалба, които да бъдат върнати обратно на хората, за да се намали цената на горивата, веднага след като започне работа НС след втори тур на местните избори, ще внесем предложение за отнемане на дерогацията на “Лукойл”.

И това е бил изначално смисълът на поисканата дерогацията за “Лукойл”– българските граждани и бизнес да имат по-евтини горива, а не с тези милиарди свръхпечалба да бъде финансирана войната в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Ама
    Закона е за всеки ти също го спазваш и плащаш данаци на държавата нали .нали така . Г-н Борисов също Г-н Цонев . Ама всеки който милее за майка България .
  • 5
    2
    Анализатор
    Три изречение знае наизуст този левент и ги тика в ушите на неориентираните българи. Завода за химическо чистене на замърсени от много години отрепки, работи с пълен капацитет.Ако не се огледаме и ослушаме в обстановката в която сме натикани и Господ да слезе,трудно ще ни спаси.
  • 13
    1
    daskal
    Перете го! Чистете муцунката на това сладко мамино синче! Премиер ще си го направим ние. Помнете ми думата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари