Делян Добрев: ПП-ДБ саботираха процеса по изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй"

0
До 1 юли липсват 780 милиона лева във Фонда за енергийна сигурност, заяви той
До 1 юли липсват 780 милиона лева във Фонда за енергийна сигурност, заяви той Снимка: БТА

До 1 юли липсват 780 милиона лева във Фонда за енергийна сигурност, заяви той

"НС взе едно изключително важно решение за това да започнем преговори с Hyundai да бъде строител на бъдещите блокове 7 и 8 блок в АЕЦ „Козлодуй“. ПП-ДБ са се опитали да саботират процеса. Знаели, че фирмите които предлагали, не могат да отговорят на изискванията, но се запъват и го искат. Струва ни се, че това се правеше, за да се саботира процесът и от друга страна да се забави реализацията на този процес." Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, цитиран от БГНЕС.

До 1 юли липсват 780 млн.лв. във Фонда за енергийна сигурност. Миналата година декември месец финансовият министър Асен Василев източи 850 млн.лв.”, обяви Добрев.

Ключово не е името на фирмата, а изискванията, които заложихме. Първото е да ни предложат задължително фиксирана цена. Второто е блок 7 да бъде построен в рамките на 60 месеца, а блок 8 да бъде построен в рамките на 54 месеца. Третото и много съществено е, че искаме поне 30% от бюджета и дейностите по този проект да бъдат възложени на български фирми изпълнители. Само Hyundai беше съгласна с трите изисквания”, добави Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари