Делото за близо 60-те килограма кокаин, открити в комбайн, удари на камък

0
Николай Николов се яви сам в съдебната зала без нито един от двамата си защитници
Николай Николов се яви сам в съдебната зала без нито един от двамата си защитници

Не беше даден ход на делото за близо 60-те килограма кокаин, които бяха открити в комбайн на ГКПП „Дунав мост“, съобщиха от Топ новини. За случая на 6 май 2012 г. съобщи лично министър-председателят Бойко Борисов, който беше на посещение в Русе.

На подсъдимата скамейка е изправен един от двамата задържани тогава – 34-годишният пловдичанин Николай Николов. Другият – 57-годишният холандски гражданин Корнелис Адианос Питър Йозеф Бренченс, е в неизвестност.

Делото трябваше да започне в 14.00 часа днес. Оказа се обаче, че предиобед единият от адвокатите на Николов – Венцислав Василев, има възникнал по-рано ангажимент в Окръжния съд в Разград, за което е съобщил в русенския съд.

Когато обаче подсъдимият се яви сам в залата, съдията по делото Свилен Сирманов предположи, че Великов е имал достатъчно време да приключи работата си в Разград и да се върне в Русе, поради което отложи делото за 16.00 часа. Той призова Николов да търси по телефона адвоката си, за да го извика в следобедния час.

Когато той настъпи, Николай Николов обясни, че е звънял няколко пъти на адв. Великов, но не е могъл да се свърже с него. Другият му защитник пък бил в отпуск до 23 септември и след като се върнал, нямал време да се подготви за делото, поради което той също не се яви. Това обясни подсъдимият на зададен му въпрос по случая.

Тъй като Николай Николов нямаше никаква защита, съдия Сирманов отложи делото за 5 октомври, но преди това наложи глоба на адв. Великов, който, според магистрата, не се е явил в съдебната зала без уважителна причина.

Другият заловен преди повече от 3 години – Корнелис Адианос Питър Йозеф Бренченс, след като беше държан в ареста максимално разрешеното по закона време, беше пуснат под домашен арест. Той трябваше да чака процеса в дома си троянското село Орешак, но се оказа, че е в неизвестност и сега се издирва. Николай Николов беше пуснат под гаранция от 5 000 лева.

След направени експертизи пък е установено, че количеството пренасян кокаин е 59 956 кг., на обща стойност 2 727 645 лева. Това е вписано в обвинителния акт. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари