Дъжд до изборите

0
Ден слънце, ден дъжд до изборите, след това се оправя
Ден слънце, ден дъжд до изборите, след това се оправя

В деня на изборите 26 март има голяма вероятност да е слънчево, топло и без дъжд според дългосрочната метеорологична прогноза.

Дотогава обаче ще се редуват слънце и топло време с дъжд и застудяване почти през ден.

Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев, предаде 24 часа.

След студеното начало на тази седмица постепенно ще се затопля. В нощта срещу понеделник сняг валя по всички високи западни полета, в Габрово, Велико Търново, Шумен, Лудогорието и Добруджа. Снежната покривка в населените места достигна до 10 сантиметра.

Във вторник валежите ще спират. Следобед облачността ще се разкъсва. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса. Във Видин и Сандански, където ще има повече слънце, ще достигнат до 13-14 градуса.

В сряда предиобед слънцето ще се показва между облаците. Следобед обаче ще се заоблачи и на места в Северна и Източна България за кратко ще превали. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, сутринта обаче термометрите ще показват от -1 до 4 градуса.

След временно намаляване на облаците предиобед, облачността отново ще е значителна в четвъртък. В източната половина на страната ще вали дъжд, а в планините - сняг. Още сутринта в петък облаците от запад на изток ще намаляват и през деня в Западна България ще е предимно слънчево. Повече облаци ще има в източните райони на страната. Ще е ветровито и сравнително хладно - до 8-13 градуса.

Студено ще е утрото в събота, живакът ще се покачи едва до -4/3 градуса. През деня обаче бързо ще се затопли и максималните температури ще са 12-17 градуса. В последния ден от седмицата повишаването на температурите ще продължи, по постепенно ще се заоблачава и следобед от запад на изток ще превали, каза още метеорологът.

Променливият характер на времето ще продължи и през следващата седмица, каза още метеорологът. Началото ще е по-топло, но в периода от 22 до 25 март отново ще превалява и температурите ще тръгнат надолу.

По-топло и по-слънчево ще е през последните дни на месеца, уточни Симеон Матев. Според него падналите снегове няма да нанесат вреди на земеделието. Напротив, ще подхранят почвения слой с влага, което е полезно за земедението, обясни синоптикът.

Ден слънце, ден дъжд до изборите, след това се оправя

Мартенският сняг бил полезен за реколтата

Дори лошото време и дъждът не спряха майките да изведат децата си навън.

До 10 см достигна снежната покривка в населените места в понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари