Дъщерята на Жельо Желев изпрати отворено писмо до президента

1
Станка Желева нарича Румен Радев "патриот-путинист"
Станка Желева нарича Румен Радев "патриот-путинист" Снимка: Фейсбук

Станка Желева нарича Румен Радев "патриот-путинист"

Дъщерята на президента Желю Желев изпрати отворено писмо до Румен Радев. Публикуваме писмото на Станка Желева, споделено във Фейсбук:

"Отворено писмо

До Миролюбеца и патриота-путинист

Ген. Румен Радев

Президент-позор

За Република България

Отворено писмо

Ген. Радев

Вие бяхте избран от българския народ, за да бъдете президент на всички българи, независимо къде се намират по света. За да ги обединявате и защитавате демокрацията, политическите, икономическите и културни национални интереси. Да бъдете гарант за гражданския мир и развитие на България и интегрирането ѝ в европейското демократично семейство.

Вие сте избран, за да бъдете надпартиен медиатор, да помагате в решаването на политически конфликти в България, да постигате консенсус в разногласията на политическите паритии в името на политическата стабилност и мир в България. Да бъдете гарант за работещо демократично правителство и работещ парламент.

Но каква е вашата реална роля в българския политически живот?

Вие грубо потъпквате националните интереси, Конституцията, всявате политически раздор, а вашите неадекватни политически действия и бездействия отдалечават България от демократична Европа и я хвърлят в международна изолация. Насърчавате разпалването на безпрецедентен българо-русофилски национализъм и постепенно езикът на омразата става официален език в българския политически живот.

Къде сте вие, стожерът на гражданския мир и толерантност? Днес, раздирана от политически кризи с вашето бездействащо съдействие, страната ни се превръща в инструмент на руски имперски интереси. Руши се доверието на българите в демокрацията, европейските ценности и политическите институции. България се превръща в ненадежден политически партньор, затънала в корупция и перманентна политическа криза.

Президентската институция, която в турболентните години на прехода беше гарант за стабилността, демокрацията, гражданския мир и държавността в България, вие превърнахте в щаб- квартира на руската « Специална операция » в България, Балканите и Европа под ръководството на Елеонора Митрофанова.

В момента в Европа, само на няколкостотин километра от България се води война. Украйна - една независима европейска държава, е нападната от руската тоталитарна империя. За малко повече от година стотици хиляди хора - войници и мирни граждани, загинаха в една напълно безсмислена война, започнала заради имперските амбиции на един самозабравил се диктатор.

Бойните действия в Украйна се водят от първия ден на войната, на територия където живеят над 300 000 етнически българи. Села и градчета, изцяло или преобладаващо заселени с наши сънародници, биват унищожавани. Български училища и читалища, затваряни и разрушавани, българи избивани, малтретирани и принудително изселвани в Русия. На българите в окупираните от руския агресор региони е забранено да говорят майчиния си език. Стотици български младежи се сражават и загиват като герои на страната на украинската армия, защитаващи правото си да живеят свободно и да говорят майчиния си български език.

Какво направихте вие, българският президент, за сънародниците ни в Украйна? Как защитихте българските национални интереси? Как подкрепихте нашите сънародници?Изпратихте ли военна и хуманитарна помощ за тях? Извикахте ли руския посланик, за да осъдите категорично агресията на Русия? Връчихте ли протестна нота и поискахте ли незабавно прекратяване на военните действия и изтегляното на Русия от Украйна? Внесохте ли искане за международно разследване и съд за военните престъпления на Русия над етническите българи в Украйна?

Не, защото така би постъпил всеки доблестен президент на България.

Като истински мерзавец, за да не вземете позиция за една напълно необоснована и непредизвикана военна агресия, се обявихте за мир, нарекохте се «миротворец». Обявихте се против въвличане на България във войната, с ясното съзнание, че в деня, в който Русия нахлу в Украйна, тя обяви война и на България, на Европа и на повече от 300 000 наши сънародници, бесарабски българи.

Като истински страхливец, наричайки се «миролюбец», скрихте вашата подкрепа за Русия в агресията над Украйна . Като «миролюбец» отказахте да изпратите оръжие и военната помощ за Украйна, гласувана в Парламента, открито потъпквайки Конституцията. и оставихте и нашите сънародници на произвола на съдбата. Не отговорихте на откритите им писма и призиви да осъдите агресора, да им помогнете, да ги защитите. Да осъдите езика на омразата, проруския национализъм и брутални провокативни действия на партия « Възраждане » и нейният фашизоиден лидер Костадин Костадинов - заплаха за демокрацията и европейското бъдеще на България.

Защо не осъдихте «демонстрациите за мир и неутралитет» с развятите знамена на руския агресор?

И понеже сте «миротворец» и не поискахте да вземете страна в този конфликт, многократно публично демонстрирахте вашата близост на важни национални събития и чествания със скандалната Елеонора Митрофанова - посланик на страната агресор, която при един президент, истински служещ на България, отдавна би била изгонена за многократните си, открити антибългарски и анти европейски провокации.

Като « миротворец » открито застанахте срещу формирането на проевропейско, редовно правителство, което има шансове най-после да бъде формирано с много компромиси. след двегодишна безпрецедентна политическа криза, за която вие носите лична отговорност. Впрегнахте цялата държава и лично контролираните от вас служби за сигурност да торпилират формирането на стабилен Парламент и Правителство със старите прийоми на ДС: активни мероприятия, саботажи, незаконни записи, провокации.

С какви правомощия вашите марионетни правителства взимат решения за бъдещето на България и работят за руските икономически и политически интереси както на Балканите, така и в Европа?

Вашата позиция е чиста форма на национално предателство. Рано или късно вие ще отговаряте пред българския народ, пред нашите изоставени сънародници в Украйна, пред съда на историята.

Станка Желева Желева"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    9
    Да знаеш
    Дядото беше партиен секретар и цялата ти рода са партийни членове .
  • 8
    8
    Коя
    Ти пък ъкъл взе да даваш алкохола не прощава то и таткото лека му пръст майкати го удреше през ръцете и му вземаше чашката и това е пред камери на пак си сръбваше доста май на него си се метнала .
  • 7
    7
    малей,
    такъв бред сивой кобилы скоро не бях чел, тая климакса я е изперкал здравата!
  • 11
    6
    Николай Габровски
    Абсолютно тъпа простакеса, безполезно малоумна, като баща си. Напънала се и лайняните и напъни излезли... Същото, каквото е в гъза и е и в тъпата и тиква.
  • -8
    5
    До 2
    Златане,ти ли пишеш под този НИК,неразпознаваем си,браво...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари