"Държеше ме за гушата": Разказ на ограбения мъж от село Макреш

0
85-годишният Нино Нинов е ограбен от хора, които преди месец пуснал да ремонтират покрива на къщата му
85-годишният Нино Нинов е ограбен от хора, които преди месец пуснал да ремонтират покрива на къщата му

85-годишният Нино Нинов е ограбен от хора, които преди месец пуснал да ремонтират покрива на къщата му

Възрастен мъж от видинското село Макреш е ограбен от хора, които преди месец пуснал да ремонтират покрива на къщата му. Нападателите взели близо 19 000 лева, спестени от стареца, за да ги даде на внуците си в чужбина. Разкрити са благодарение на автопатрул на Гранична полиция. Всичките са с криминални прояви, като двама от нападателите са рецидивисти. Единият наскоро е излежал в затвора присъда за друг грабеж. 85-годишният Нино Нинов е нападнат в дома си към 21:30 часа, докато гледал телевизия, разказва БНР.

"Изведнъж усетих, че нещо на устата ми ме хвана тук. Аз обърнах поглед, видех. "К`во правите тука? Кой ви пусна?". Ох, к`во беше. "Ние сме от Енергото, профилактика." Рекох: "К`ва профилактика бе, я се разкарайте!". И той ме притисна тука, а през другото време другият тарашува у друга стая.

Едни пари бех ги приготвил да ги преместя, плащах едни дърва и той как ме държеше така за гушата и се разправяме да ме пуснат и той бръкне с ръката, взе парите. Аз ритнах му ръката. През това време другият тарашува у друга стая. Намериха другите, които беха приготвени за Канада. Да ви кажа, че съм герой бил, не съм. Единствен начин да си отървеш кожата - парите. Ако не беха ги намерили, дядото нямаше да го има.“

Нападателите са от монтанското село Студено буче. В района на село Раковица гранични полицаи забелязали лека кола и подали звуков и светлинен сигнал да спре. При спирането мъжете излезли от автомобила и започнали да бягат, като хвърляли банкноти встрани от пътя. Трима са задържани. Четвъртият също е известен. Обявен е за общодържавно издирване, съобщиха на съвместен брифинг от Граничния полицейски участък в Брегово и Областната дирекция на МВР във Видин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари