Държавата дала 10 000 лева за фотосесия на трансджендъри по картини на Майстора

0
Някои от критиците на творбите дори определиха работата на младия художник като „подмяна на изкуството“
Някои от критиците на творбите дори определиха работата на младия художник като „подмяна на изкуството“ Снимка: Instagram

Скандална изложба на име „Другите българки“ ще бъде представена на 8 март – тя представя българи трансджендъри, които позират като модели на Владимир Димитров-Майстора

Творбите на Вучков предизвикаха много остра реакция, след като проектът му получи 10 000 лева от „Национален фонд култура“, информира bTV

Някои от критиците на творбите дори определиха работата на младия художник като „подмяна на изкуството“.

„Не мисля, че можем да говорим за подмяна на изкуството. Най-важното в изкуството е усещането и личната комуникация“, каза Михаил Вучков.

За него никак не е било лесно да намери моделите, които участват в снимките. Голяма част от транссексуалните хора в България се притесняват да се разкрият, за да не бъдат атакувани. Именно това е причината Вучков да се насочи именно към тази група.

Сред транс жените, които застанаха пред обектива му, е и Мелиса, която преди се наричаше Тихомир и стана известна покрай „Фермата“.

Според Михаил Вучков няма по-сегрегирана група в България от транс общността. Отношението към транс хората е като това към жените в XIX век и именно по тази причина художникът е решил да замени женските персонажи от картините на Майстора с транс жени.

Изложбата е озаглавена "Другите българки" и ще бъде представена на 8 март от 19 часа в пространството за културни събития "The Steps".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Това е отвратително!
    Отвратително! Каква гавра с изкуството и морала! Тоя Вучкув да гори в пъкъла!
  • 13
    1
    Голям
    БОКЛУК!!!!! А този който е отпуснал парите на въжето.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари