Дървета потрошиха коли в Русе, затвориха и пътя към Бяла

0
Дървета потрошиха коли в Русе, затвориха и пътя към Бяла

Разразилата се тази вечер силна буря в Русе събори дървета и изпочупи клони.

От полицията съобщиха, че заради паднало дърво на изхода на града временно е бил затворен пътят за Бяла, пише "Вести".

От хидрометеорологичната станция информираха, че скоростта на вятъра е достигала 86 км/час, а количеството на падналия дъжд е 10 л/кв. метър. Бурята е продължила около половин час. В града има затворени участъци от улици заради паднали дървета. Пострадали са и автомобили.

В село Басарбово има скъсани електрически проводници. Усложнена е обстановката и в община Две могили, съобщи кметът на града Николай Христов. Бурята там е съборила също много дървета, като в селата Кацелово и Каран Върбовка временно няма ток.

В село Бъзовец градушка с големината на лешник е унищожила зеленчукови насаждения. Христов обясни, че дерето, преминаващо през населеното място, в района на бившата консервена фабрика се е напълнило с вода, която е излязла от коритото. Наводнена е къща, а основният път в селото се разчиства от кал и камъни. Тепърва ще се уточняват щетите.

От областната дирекция на МВР съобщиха, че няма данни за пострадали хора. Екипи на полицията и на противопожарната служба работят за нормализиране на обстановката.

Областният управител на Русе Венцислав Калчев съобщи, че получава непрекъснато информация, като към момента обстановката се нормализира. По думите му екипи на електроразпределителното дружество работят за отстраняване на повредите.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари