Дарения отиват в частна сметка

1
Измама на фона на трагедията в Хитрино
Измама на фона на трагедията в Хитрино Видео: Нова ТВ

Измама на фона на трагедията в Хитрино. Група във Facebook събира пари уж за пострадалите от взрива, оказва се обаче, че парите постъпват по частна сметка

Инициаторката се казва Мила Валериева и е от София. Тя събира дарения за различни каузи.Според хора, дали ѝ средства, тя прибира парите в собствения си джоб. Излъгала, че ще помага и на хората в Хитрино, като създала група във Facebook. Аида видяла групата „Помощ за пострадалите от Хитрино” и решила да помага, съобщава Нова телевизия.

Мила Валериева ме попита дали ще ѝ помагам с администрирането. Аз се съгласих. Банковата сметка, в момента, в който я публикувам, тогава се усещам, че това е личната ѝ банкова сметка, разказа Аида Есуайех.

Хората започнали да превеждат пари по сметката на Мила Валериева. „Около 15 човека, които явно са имали досег с въпросната дама, се свързаха с мен и ми казаха, че тя е измамница и да внимавам с нея”, разказва Аида Есуайех.

„Има десетки случаи, в които тя се е намесила, дори и в благотворителни кампании. За град Лом, за Мизия, за кампания, свързана с „Пирогов””, разказва Аида Есуайех.

Мила Валериева събирала дарения и за децата си. Твърдяла, че са болни и, че ѝ трябват пари за изследвания. И много майки и повярвали.

„За 1-2 седмици събрахме 800 лв. След като ги събрахме, тя изчезна”, разказва Ина Маринова. Изчезнала и след като взела 500 лв. и от друга жена. Отново за изследвания. Писала ѝ във Facebook.

Тя си смени номера и не можах да я намеря. Намерих ѝ новия номер, вдигна мъж ѝ и започна да ме заплашва с побоища”, разказва Анелия Василева.

Някои от измамените са пуснали жалби в полицията, други в прокуратурата, но срещу Мила Валериева все още не са повдигнати обвинения.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари