Жители на Ценово помагат на Хитрино

0

„Българите винаги сме съпричастни в трудни моменти и безкористно помагаме на изпаднали в беда. В дни на изпитание доказваме своята единност и сила на духа“, сподели председателят на Общинския съвет в Ценово Галина Георгиева.

Тя заедно със секретаря на общинската администрация Мария Найденова и кмета на село Новград Диана Копчева предоставиха на кризисния щаб в Хитрино събраните помощи от жителите на община Ценово. За превозването на дарението безвъзмездно беше предоставен транспорт от общинската управа. В навечерието на коледните и новогодишните празници много домакинства от всички населени места в общината масовото се включиха в акцията.

Кампанията беше безрезервно подкрепена от членовете на Общинския съвет, от кмета на общината д-р Петър Петров, от читалищни настоятелства. За по-малко от седмица бяха събрани завивки, дрехи за деца и възрастни, памперси, пакетирани хранителни продукти, минерална вода. „Хората сами, без никаква покана и агитация идваха и оставяха приготвените от тях пакети. Те категорично заявяваха, че трябва да помогнат с каквото могат на изпадналите в беда жители на Хитрино. Макар и малко, всичко е дарено от сърце и с много любов“, не скри вълнението си кметът на Новград Диана Копчева.

На декемврийското си заседание общинските съветници в Ценово единодушно гласуваха решение от местния бюджет да се предостави безвъзмездно сумата от 1000 лева за пострадалите от Хитрино.

Служителите в кметствата по населени места имат готовност и ще продължат да събират дарения, които ще бъдат предоставени на нуждаещите от Кризисния щаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари