Даниела Митева се връща начело на Агенцията по вписванията

1
Одит открил нарушения, има и процедура за нарушения от ЕК
Одит открил нарушения, има и процедура за нарушения от ЕК

Правосъдният министър Янаки Стоилов обяви решението

Даниела Митева - която до 2009 г. - тоест до идването на ГЕРБ на власт - оглавяваше Агенцията по вписванията, се завръща на поста. Правосъдният служебен министър Янаки Стоилов обяви решението, включващо и отстраняваше на настоящата шефка на агенцията Габриела Козарева, пише КЛУБ Z.

Заявка, че такава смяна ще има, дойде вчера по време на отчета на служебното правителство за 1 месец на власт.

До ситуацията се стигна след откази Търговският регистър да впише нови управителни органи на болниците "Лозенец" и "Александровска". Служебният здравен министър заподозря "нагласена работа". 

В Агенцията по вписванията, Инспекторатът към министъра на правосъдието и одитът установиха редица недостатъци и нарушения, заяви днес Стоилов, който представи отчет на свършената от министерството работа. Въпросният одит е причина за смяната, обясни той. 

Европейската комисия е започнала процедура за нарушение и неизпълнение за свързването на Търговския регистър към т.нар система БРИС, което е трябвало да стане преди 4 години. Забавило се е и създаването на регистъра за овластяването и пълномощията, обяви още министърът. 

"Проведени бяха среща с почти всички организации в правната сфера. По мое предложение ВСС прие да се изготви анализ за 10-годишен период на Специализираното правосъдие. Все още очаквам информация, която предстои да бъде дадена. Предложихме дискусия по предложения модел за нова съдебна карта. Всяка седмица организираме приемна за гражданите - практика, която доста години е била изоставена", отчете още Стоилов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари