Даниела Дариткова: Няма основания за искането на оставка на правителството

0
Готови сме за диалог с младите хора на протеста
Готови сме за диалог с младите хора на протеста

До нас достигат всички искания, били те и доста разнопосочни. Готови сме за диалог с младите, неполитизирани хора на протеста.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

По думите ѝ в момента няма достатъчно основания, които да се изтъкват като причина за искането на оставка на кабинета "Борисов" 3. Седем месеца преди редовните избори, в условията на заплашваща икономическа криза и бушуваща здравна такава, е рисковано да се пристъпва към оставка, служебно правителство и организиране на избори, уточни д-р Дариткова. Тя каза, че властта не може да отговори на всички спорадично изказани искания за промяна и даде пример с желанието за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ посочи, че на протеста има немалко политически лидери - наред с многото млади и неполитизирани хора. "Да, България" е на протеста, "Отровното трио", виждаме представители на партии, които тепърва търсят своята легитимация, г-жа Манолова, заявиха се представители на АБВ, колегите от БСП. Но виждаме и креативни млади хора, които търсят перспектива в България, обясни д-р Дариткова.

"За мен е наистина проблем, че този диалог с младежите се е скъсал някъде във времето и аз наистина вярвам, че с тях можем да намерим тема за разговор, ако те по някакъв начин се обединят и структурират своите искания", заяви бе Даниела Дариткова.

"Според нея мотивите на БСП за вота на недоверие са били лозунги и мантри, които напомнят на други времена, а в цитираната от тях "Визия за България" няма нито един ред за справяне с корупцията. ГЕРБ има нужда от силна опозиция - такава, която да бъде истински коректив в управлението, но БСП е изхабена от вътрешни битки", каза още Дариткова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари