Корнелия Нинова: Не бива да се затварят въглищните централи

1
Стачките и протестите са израз на мнението на хората и трябва да се вземат предвид, каза лидерът на БСП
Стачките и протестите са израз на мнението на хората и трябва да се вземат предвид, каза лидерът на БСП Снимка: Facebook

Стачките и протестите са израз на мнението на хората и трябва да се вземат предвид, каза лидерът на БСП

„Не бива да се затварят въглищните централи“, заяви пред журналисти в Стара Загора лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Не бива да се губят тези работни места. В новата и усложнена международна обстановка с новата война в Близкия изток, решението, което беше взето за продажба на двата ядрени реактора, отнемането на дерогацията на „Лукойл“ и темата за „Мариците“ въпросът за енергийната и националната сигурност на България стои изключително остро“, посочи тя.

Нинова заяви, че предоговаряне на Териториалните планове и на Плана за справедлив преход трудно би се случило. Тя допълни, че „съжалява, че се прекратиха протестните действия, защото те изразяваха мнението не само на хората, които работят в комплекса, а и на много други, които ги подкрепяха и разбират, че не става въпрос само за 22 хиляди работни места, а за националната енергийна сигурност, както и за цени на електроенергия и горива в наближаващите трудни зимни месеци“. Нинова посочи, че стачките и протестите са израз на мнението на хората и трябва да се вземат предвид“.

Лидерът на БСП препоръча на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на всички депутати "преди да натиснат копчето за каквото и да е гласуване - за комплекса „Марица-изток“, за ядрена енергетика или за „Лукойл“, да отидат в секретното деловодство на парламента и да прочетат някои доклади на службите, за да могат да вземат информирано решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Екс Дупедат
    Липсваш ми како Корни. Защо ме мъчиш да съм крандидат сега у Русе. А толкова те уважавах докато бях в Парлиамента. И новата ми жена не е кът тебе. Ти си ми любофта на жиуота. Не студентката дет я гоних и лъгах за жинъ. А и дядо бая е изпозастрелял за нашта Партия. КПСС, БКП, ВЕЧНА ДРУЖБА КАКО.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари