Даниел Митов: Има някаква фракция в ПП, която започва да ми изглежда като проруска

0
Депутатът от ГЕРБ - СДС е скептичен за съставянето на правителство
Депутатът от ГЕРБ - СДС е скептичен за съставянето на правителство Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ - СДС е скептичен за съставянето на правителство

"Трудно е да се прогнозира дали изобщо ще успеем да съставим редовно правителство, трудно е да се прогнозира и какво ще е то." Това коментира в "Панорама" по БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

Той коментира разцеплението в "Продължаваме промяната" при вота за покупка на нови F-16, когато Асен Василев гласува "против", а други депутати от партията се въздържаха. Митов изрази мнение, че може би това е причината да не може да се състави проевропейско правителство.

"Очевидно има някаква фракция вътре, която започва да ми изглежда като проруска. Асен Василев беше човекът, който издейства дерогация за руския петрол, той атакува американското посолство, под негов натиск вкараха посредници за газа. Започва да ми прилича на тренд, дано ме опровергаят", каза той.

Според Митов прибързаното въвеждане на гласуването с машина "за една нощ" е лишило част от българските граждани от право на глас, защото е въвело технологичен ценз. "Германският конституционен съд го е казал - за да е сигурно, че е честен и прозрачен, изборният процес трябва да бъде проследим дори и от най-необразования човек, а трябва да е възможно да е проследим от първоначалната точка до крайната. Това е и нашата мотивация да подкрепим едно такова решение", каза той.

Оръжието за Украйна и еврото са изградили мнозинство в парламента, смята Митов. "Това са знаци, че в българския парламент могат да бъдат създавани мнозинства, може да се получи и управление около такива разумни политики, но казах защо според мен не се е получило", категоричен е той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ...
    Има някаква фракция в ГЕРБ, която започва да ми изглежда като про-краварска. Но като цяло ми се повръща от всички ви.
  • 3
    2
    Учуден
    Дидка,да не объркал ПП с Възраждане?
  • 2
    1
    Ми дааа
    Пък ти си гей.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари