Даниел Митов: България може да затвори тръбата на "Балкански поток" когато пожелае

0
Премиерът знае ли какво говори, наясно ли е с фактите?!
Премиерът знае ли какво говори, наясно ли е с фактите?! Снимка: БНТ

"Премиерът знае ли какво говори, наясно ли е с фактите?! "Балкански поток" е проект, построен с български средства и е българска собственост - тоест България може да затвори тази тръба, когато пожелае, може да получава газ не само от Русия, а и от други доставчици".

Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той подчертае, че до момента "Турски поток" не е бил свързван с корупция - въпросът е бил политически. Каква е връзката в главата на Петков, не мога да разбера, допълни Митов.

"Корупцията е инструментализирана и превърната в оръжие от Кремъл в продължение на години. И тук изобщо не говорим само за Балканите - има бивш германски канцлер, който се продаде на Путин и "Газпром" за 1 млн. долара годишно и стана член на борда на "Газпром", припомни той.

По думите му, през годините той е полагал усилия да ограничи влиянието на Руската федерация в страната ни. "Сега, обаче, ситуацията е коренно различна и трябва да говорим за това, което прави това правителство, за да подпомага Украйна не само на приказки", настоя Митов.

"Искаме оставка и предсрочни избори, защото във време на криза това правителство очевидно не се справя. Това е видимо за всеки български гражданин и по начина, по който то реагира на ценовите кризи, и по начина, по който не се справя с енергийната криза", продължи той.

Заместник-председателят на ГЕРБ поиска премиерът Кирил Петков да обясни и защо кабинетът е подписал меморандум за инвестиционни намерения с корпорация "Джемкор", след като "тя е свързана директно с Путин".

"Ние ще искаме специална анкетна комисия, която да разследва това споразумение, защото ако на думи подкрепяме Украйна, а в същия момент в България ще продължават да влизат руски капитали - това е корупция и то недобре замаскирана", категоричен беше той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    mmmda
    Да, може да спре тръбата и сърбите са цъфнали в София до 20 минути и тогава жална ви майка на всичките ! Да я спре, де !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари