Данаил Кирилов: Имахме забележителна година за българското правосъдие

0
Кирилов се изказа ласкаво за личния контакт на премиера Борисов с бившия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер
Кирилов се изказа ласкаво за личния контакт на премиера Борисов с бившия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

Забележителна година за българското правосъдие. Така ресорният министър Данаил Кирилов обобщи 2019 г.

Той каза, че има три ключови неща, които са в ползва на правосъдната реформа и са се случили благодарение на политическата решимост и комуникация с европейските представители. По конкретно Кирилов се изказа ласкаво за личния контакт на премиера Борисов с бившия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Успяхме да отговорим правилно на неправилно поставения въпрос за отговорността на главния прокурор. Тук основен ангажимент беше от името на България да изпълнимпрепоръките на Венецианската комисия", посочи още правосъдният министър.

И благодари на премиера за свиканото извънредно заседание на 7 декември, на което е станало ясно, че правителството ще се съобрази с всички заръки. Тогава беше обявено, че се предвижда създаването на нов обект в правосъдието - т.нар. независим прокурор, който ще има отношение към случаите за злоупотреби на главния прокурор.

"Ние, всичко това го направихме, за да няма спекулации", коментира на свой ред Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари