Дългът на всеки пловдивчанин за година е нараснал от 129 на 290 лева

0
Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров
Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров Видео: NOVA

Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров

Дългът на всеки пловдивчанин за година е нараснал от 129 на 290 лева. Много заеми са взети (от общината), отишли са за различни проекти, надявам се държавата да помогне за тяхното довършване. Дойде ред и на големите спортни съоръжения – стадион „Ботев”, стадион „Локомотив”, ремонт на концертна зала, гарантирано от Министерство на културата, ремонт на кино „Космос”. Във всички направления ще търсим финансиране от държавата”. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров в предаването „РеВизия” по NOVA.

Ревизията на предишното управление е необходима дотолкова, доколкото тя е искана от Общинския съвет. Данните за тази ревизия трябва да бъдат оповестени. Потенциалът на Пловдив в последните 4 г. не беше използван”, категоричен е Димитров.

За Пловдивския панаир той припомни, че сега има запор на акциите му. „Помня как роднини от чужбина го даваха като пример за развитието на българската икономика”, обясни той и заяви, че ще изчакат решението на съда.

Финансирането на много от европейските проекти приключва в края на годината. За много от проектите ще имаме пари до 31 декември, след това тяхното финансиране ще бъде от Общинския бюджет. Ще имаме санкции за някои проекти”, каза Костадин Димитров.

За децентрализацията на местната власт той обясни, че го разбира като делегиране на права и отговорности. „Надявам се с районните кметове да имаме добър диалог. Когато имаме конкретен проблем на терен, ще делегираме права и отговорности, за да бъде решаван по-бързо. Подкрепям идеята за децентрализация”, обясни Димитров.

Помощта на държавата е изключително важна. Ако ни бъдат отпуснати средства, ще бъдат освободени пари на общината към отделните изпълнители. Силно се надявам да бъдем подкрепени от държавата”, заяви кметът на Пловдив. Приоритетите в неговия мандат са речното корито, развитие на културата, на спорта, на местните хълмове, които да са обект на национален и международен туризъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари