ГЕРБ обяви кандидата си за кмет на Пловдив

0
Районният кмет на „Тракия“ Костадин Димитров бе номиниран в града под тепетата
Районният кмет на „Тракия“ Костадин Димитров бе номиниран в града под тепетата Видео: NOVA

Районният кмет на „Тракия“ Костадин Димитров бе номиниран в града под тепетата

Кандидатурата му беше обявена на брифинг в града под тепетата от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди месеци стана ясно, че действащият кмет на града Здравко Димитров няма да бъде издиган за нов мандат

"На пръв поглед един тих и мълчалив човек, достоен, който много добре работи", каза Борисов.

Той припомни, че през изминалите години ГЕРБ са направили много за благоустройството не само на Пловдив и София, но и на останалите градове в страната. "Това са улици, театри, университети, стадиони, спортни зали, които може би са едни от най-хубавите в България. В София, когато станах кмет, нямаше нито една спортна зала. Същото беше в Пловдив, същото във Варна и Русе, трябва да изброя още 20 града“, посочи Борисов.

На брифинга бяха представени още и кандидатите за районни кметове, както и листите на партията за общински съветници в града, предаде NOVA.

Костадин Димитров се изправя в битка за кметския стол срещу общи кандидат на ПП-ДБ Ивайло Старибратов. Кандидатът за кмет на БСП е Костадин Палазов, а Славчо Атанасов се явява във вота като кандидат от коалиция "Съединени за Пловдив" зад която стоят 4 партии. Ново лице е Веселин Костов, председател на Сдружение "Браво Пловдив", който се явява с регистрация на Българска прогресивна линия. Кандидатът на "Възраждане" за кмет на града е депутатът Ангел Георгиев.

ГЕРБ до последно ще пазят името на своя кандидат за София. Той ще стане ясен до вторник, когато изтече крайният срок наложен от ЦИК.

"И утре е ден! Имам шест много добри кандидати и като се прибера в София с това ще се занимавам – кой от кой по-добри."

Лидерът на ГЕРБ прекара няколко часа в разговори партийната централа. И след като си тръгна интригата не се разплете.

Това не пожела да разкрие и председателят на Общинския съвет в София.

"Продължаваме да работим в неделя, за да дадем най-доброто предложение на гражданите да могат да изберат достоен кмет - човек, който е по-подготвен, по-адекватен и по-запознат с проблемите на града, така че да може да победи Васил Терзиев", заяви Георги Георгиев, председател на СОС.

Липсата на кандидат обаче не попречи на първата политическа сила да изтъкне слабостите в кандидатурите на останалите.

"Всички виждат, че кандидатите на нашите некоалиционни партньори са слаби. От 2 месеца са на терен и вървят само надолу – защото освен хейт, друго няма", посочи той.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува ДАНС по отношение на коментарите срещу Кирил Петков. Той заяви, че службите трябва да бъдат тихи, да си вършат работата, а политиците имат право да изказват мнение и да правят коментари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари