"Да спасим крачето на футболист!": Виктор се бори с тежко заболяване

2
16-годишното момче се лекува от агресивно туморно заболяване на костите, което е стигнало до белите дробове
16-годишното момче се лекува от агресивно туморно заболяване на костите, което е стигнало до белите дробове Снимка: Личен архив

16-годишното момче се лекува от агресивно туморно заболяване на костите, което е стигнало до белите дробове

16-годишният Виктор Попов има нужда от лечение на тежко онкологично заболяване. Преди месеци момчето е диагностицирано с остеосарком - агресивно туморно заболяване на костите. Лечението, проведено в България, трябва да продължи в Турция, а средствата са непосилни за семейството.

До лятото на тази година Виктор е като всички други тийнейджъри със своите мечти и детско безгрижие. Тренира футбол в 57-мо Спортно училище в София. Затова ѝ не обръща внимание на болките, които получава в крака. Дори когато търси лекар, семейството допуска, че става дума за футболна травма. Но диагнозата е категорична - злокачествен тумор на костта на единия крак, което преобръща живота на всички, разказа неговата братовчедка Габриела Михайлова, предаде БНР.

Налага се Виктор да изостави футбола, за да тръгне по пътя, който да го изведе до най-голямата победа. Вярва, защото не е сам. До него са приятелите му, с които преди това се е смял. До него е семейството му, до него са и хиляди непознати, които макар и анонимни, ще носи в сърцето си с благодарност.

От София насочват Виктор за лечение в Пловдив. Преминава през курсове на химио- и лъчетерапии, приложени са много антибиотици, но след всички усилия се оказва, че единственото възможно в България е отстраняването на крака.

Междувременно, ракът се разпространява и в белите дробове.

Надежда идва от болница в Истанбул, която семейството открива. Има шанс за излекуване и запазване на крака, благодарение на иновациите в лечението през последните години.

Но състоянието е спешно, а семейството не разполага с необходимите 400 000 лв.

В кампанията по събирането на парите вече се включват и столични училища.

Банковата сметка е на името на майката на Виктор, Иванка Благоева Лазова.

"Да дарим живот на Вики!".

Да спасим заедно един детски живот! Да спасим едно краче на футболист!

Титуляр : Иванка Благоева Лазова

IBAN : BG61STSA93000026593385

BIC : STSABGSF

Банка ДСК

Или чрез платформата на Павел Андреев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари